Repertoire

Affiche Bloed Zweet en Tranen

van Jack Staal
Regie: Walter Liekens

 

Ex wielrenner Marcel De Sutter leidt een alledaags arbeiders bestaan met zijn vrouw en zijn zoon. Die wil hij zijn eigen verloren droom laten waar maken nl. Belgisch Kampioen wielrennen bij de beloften worden.
Dat vraagt om een keiharde discipline, doorzettingsvermogen, hard trainen en vooral … geen tijd voor relaties, vrienden, meisjes, laat staan een “een lief” ! Rijden, rijden, rijden, stoempen, stoempen en ..afzien. Dat is de enige manier om die titel te pakken. “ … Koers is iets voor echte mannen ! daar is gene flauwe vrouwentruut bij nodig !...”
Maar de ietwat introverte zoon zoekt zijn troost bij moeder en deelt met haar zijn groot geheim. Vlak voor de titelstrijd zal gereden worden besluit hij echter het grote nieuws ook aan zijn stoïcijnse vader te vertellen. En dan slaan ten huize Marcel de Sutter alle stoppen door.
Dit is een stuk waar de volkse humor centraal staat maar ook de ernst van de hedendaagse, sociale problemen niet worden geschuwd. Vooroordelen die sommigen tegenover iemands persoonlijke gevoelens hebben zijn nog steeds ( en helaas) brandend actueel. Dat zal ook zoon Frank en zijn omgeving ondervinden. Een stuk dat na jaren nog steeds overeind blijft. Tijdloos en precies de gevoelens van de hedendaagse mens in de straat blijkt weer te geven.

Foto Selectie